Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Mai este cunoscută sub numele de biserica de lemn din poienile glodului. Despre acest lacas bisericesc se spune ca lemnul de temelie a fost pus in secolul xiv.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Aceasta biserica se afla in maramuresul istoric, fiind construita in anul 1632 de catre obstea satului. Pictura murala in stil popular, din anul 1794. Biserica a fost construită din grinzi de brad.

Rozavlea Biserica Nouă De Lemn Sf Loan Botezatorul Flickr
vizitati articolul complet aici : https://www.flickr.com/photos/134469298@N03/44856883534
Valoarea istorica nu rezida doar în vechimea sa, ci si în faptul ca ea reprezinta un exemplu tipic pentru bisericile din maramures, plecând de la constructiile din vremuri. This page is based on a wikipedia article written by contributors (read/edit). Cunoscută și ca biserica de lemn din poienile glodului, biserica se află în maramureșul istoric și a fost construită în 1632 de obștea satului.

Cunoscută și ca biserica de lemn din poienile glodului, biserica se află în maramureșul istoric și a fost construită în 1632 de obștea satului.

Biserica de lemn sfânta paraschiva din poienile izei, construita în 1604 este printre cele mai vechi biserici de lemn din maramures. Bisericile de lemn din maramures. Aflata in patrimoniul cultural mondial unesco biserica este cunoscuta si sub numele de biserica de lemn din poienile glodului.

Ne pare rău, nu am găsit nicio ofertă care să corespundă criteriilor alese. Biserica de lemn din poienile izei este una din bisericile de lemn din maramureș introduse în patrimoniul mondial al unesco în decembrie 1999. Reprezentativă în construcţia bisericii, imediat sub cruce, în vârf, este semiluna din metal despre care se zice că a fost pusă în scopul de a nu fi.

Bisericile De Lemn Maramureșu Meu
vizitati articolul complet aici : https://www.maramuresumeu.ro/turism/woodchurch/
Biserica a fost construită din grinzi de brad. In zona poienile izei pot fi vizitate multe dintre cele mai frumoasa si importante biserici de lemn din lume. Cuvioasă paraschiva din poienile izei are un patrimoniu bogat, constând în clopote, icoane, cărți și obiecte de cult.

Ne pare rău, nu am găsit nicio ofertă care să corespundă criteriilor alese.

Mai frumoase şi bine conservate monumente din. Adresa ta de email nu va fi publicată. Biserica de lemn din bârsana, cu hramul „intrarea în biserică a maicii domnului, patrimoniul mondial unesco, a fost construită în anul 172 0 pe locul numit biserica „sfânta paraschiva din poienile izei, monument unesco, este unul dintre cele.

Edificiul are dimensiunile unui chivot de lemn, fiind construit in anul 1604, data indicata de unele particularitati ale constructiei. Biserica de lemn din bolda. Valoarea sa este dată nu doar de vechime, ci şi de faptul că reprezintă un exemplu de evoluţie a tipului de edificiu de cult specific maramureşului.

Biserica De Lemn Din Poienile Izei Catedrale Si Biserici Maramures Sky Trip
vizitati articolul complet aici : http://www.skytrip.ro/biserica-de-lemn-din-poienile-izei-din-judetul-maramures-ob-3124.html
Adresa ta de email nu va fi publicată. Aceasta biserica se afla in maramuresul istoric, fiind construita in anul 1632 de catre obstea satului. This page is based on a wikipedia article written by contributors (read/edit).

Biserica de lemn din poienile izei, cu hramul sfânta cuvioasa paraschiva este aflată în maramureșul istoric și a fost construită în anul 1632.

Edificiul are dimensiunile unui chivot de lemn, fiind construit in anul 1604, data indicata de unele particularitati ale constructiei. Construita intre 1604 si 1632 din busteni de brad, ea se afla atractia acestei biserici consta in frescele create in 1794 de gheorghe din dragomiresti. Spre vest pridvor cu stâlpi de lemn.

Posting Komentar untuk "Biserica De Lemn Din Poienile Izei"